Tki-seteli
Yritys voi hyödyntää maksimissaan 10 000 euron arvoisen tki-setelin asiantuntijapalvelun ostamiseen korkeakouluilta. Tuki on enintään 50 prosenttia palvelun arvosta. Tki-seteleitä jaetaan vuoteen 2027 saakka 100 000 euron edestä vuosittain. Tki-setelin hakeminen on helppoa.
Tki-seteli pk- ja mikroyrityksille
Tki-palvelun avulla löydät sopivimmat yhteistyökumppanit Turun korkeakouluista. Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun ja Novia-ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaaminen on käytössäsi yrityksesi sijainnista riippumatta. Tki-seteliä voi käyttää seuraaviin tarkoituksiin:
- Tutkimus- ja selvityshankkeet (esimerkiksi tuotekehitykseen, validointiin tai markkinointiin liittyen)
- Analyysi- ja mittauspalvelut (korkeakoulujen monipuolisen infrastruktuurin hyödyntäminen)
- Hankehakemusten valmistelu (korkeakoulujen asiantuntemus avuksi yrityksen rahoitushauissa)
- Opinnäytetyöt (tilaustyönä korkeakoululta)
Käynnissä on jatkuva haku, ja seuraavaksi käsitellään 31.08.2024 mennessä saapuneet hakemukset. Avustusten myöntö tapahtuu syyskuun 2024 aikana.
Miten haen tki-seteliä
Hae TKI-seteliä täyttämällä hakulomake. Huomioithan, että ennen hakemuksen täyttämistä yrityksen ja korkeakoulun tulee olla keskustellut keskenään hankkeen sisällöstä, kustannuksista sekä aikataulusta. Hakemus tulee jättää jo ennen hankkeen varsinaista aloitusta. Käynnissä on jatkuva haku, ja seuraavaksi käsitellään 31.08.2024 mennessä saapuneet hakemukset. Avustusten myöntö tapahtuu syyskuun 2024 aikana.
- Yrityksen tulee olla kooltaan pk-yritys (liikevaihto enintään 50 miljoonaa euro per vuosi, henkilöstöä enintään 250) tai mikroyritys.
- Yritys voi sijaita missä päin Suomea tahansa.
- Yhteistyöhanke tulee toteuttaa jonkun/joidenkin seuraavista korkeakouluista kanssa: Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia.
- Setelin arvo on enintään 10 000 euroa per hanke (rajoitus: yksi seteli per yritys per vuosi).
- Setelin rahoitusosuus hankkeesta on enintään 50 prosenttia.
- Mikäli hankkeessa on mukana kaksi tai useampia yrityksiä, hankkeelle voidaan myöntää ”bonusseteli” (yritysten vähintään 50 prosentin omarahoitusosuus voimassa).
- Seteli on de minimis -tukea, yritys vastaa saadun tuen raportoinnista.
- Seteli maksetaan aina korkeakoululle, eli se soveltuu vain hankkeisiin, joissa yritys ostaa palvelun korkeakoululta.
- Setelillä rahoitetaan ensisijaisesti uusia avauksia yritysten ja korkeakoulujen välillä.
Olethan yhteydessä:
Marko Kelahaara
Asiakkuuspäällikkö
+358 44 715 0291
marko.kelahaara@businessturku.fi
Mikko Helle
Tutkimuspäällikkö
+358 40 548 4588
mikko.helle@abo.fi
TKI-palveluhankkeen 2023–2027 toteuttavat Teknologiakampus Turun korkeakoulut ja Business Turku, ja hankkeen rahoittaa Turun kaupunki.