Kansainvälinen avaruusteknologiaan painottuva yrityskiihdyttämö mahdollistaa liiketoiminnan kasvua startupeille, joilla on avaruusteknologiaa hyödyntävä liikeidea. Turusta kiihdyttämön on käynyt läpi muun muassa Awake.AI.
Tutustu ja hae mukaan ohjelmaan ESA BIC Finlandin sivuilla!
Ohjelmaan voi hakea ympäri vuoden.
Euroopan avaruusjärjestö ESA BIC Finlandin yrityshautomotoiminta laajenee tänä syksynä koko läntisen Suomen rannikolle Turusta Vaasaan sekä Tampereelle.
Toiminnan operaattorina toimiva Aalto Startup Center tarjoaa laajan ja laadukkaan tuen ESA BIC Finlandin startup-yritysten kasvuun yksilö- ja ryhmävalmennuksien sekä verkostoitumistapahtumien avulla. Ohjelmaan valitut startup-yritykset voivat saada jopa 85 000 euroa tukea hautomotoiminnan aikana.
Turku Science Park Oy on ollut mukana toiminnassa jo vuodesta 2019.
”Jatkamme innoissamme Turussa jo hyvin liikkeelle lähtenyttä toimintaa uusien kaupunkien kanssa. Avaruusliiketoiminta on kasvava ala, jonka kiinnostavuus on kasvanut jatkuvasti ja joka liittyy olennaisesti Turun alueen vahvuuksiin, kuten osaamiseen älykkäissä meriteknologioissa”, kertoo Turku Science Park Oy:n asiakkuuspäällikkö Timo Huttunen.
Turkulainen merenkulun logistiikkaa kehittävä Awake.AI kävi läpi vuodenmittaisen kiihdyttämöohjelman vuonna 2019. Ohjelman jälkeen he ovat olleet aktiivisesti yhteistyössä ESA:n kanssa.
”Mahdollisuus päästä mukaan avaruusliiketoimintaan tai hyödyntää esimerkiksi satelliittidataa omassa liiketoiminnassa on vielä harvinaista Suomessa. Turku Science Park Oy ja muut ESA BIC -toimijat ovat tärkeässä roolissa tuomalla näitä mahdollisuuksia paremmin tunnetuksi”, miettii yrityksen toimitusjohtaja ja perustajajäsen Karno Tenovuo.
Miten merenkulun logistiikka ja avaruustoiminta liittyvät toisiinsa? Tutustu Awake.AI:n haastatteluun kiihdyttämöajalta (julkaistu 20.11.2019)
Hae mukaan ESA BIC Finlandin kiihdyttämöohjelmaan
ESA BIC -kiihdyttämöohjelmaan voivat jättää hakemuksia kaikki suomalaisyritykset, jotka käyttävät avaruusdataa tai -teknologiaa toiminnassaan tai jotka kehittävät innovaatiota avaruusteollisuuden tarpeisiin. Ohjelmaan voi hakea mukaan ympäri vuoden.
”Esimerkiksi sää- ja paikannustiedot ovat satelliiteista saatavaa dataa, jota yritykset voivat käyttää tuotteissaan. Kiihdyttämö tarjoaa rahoituksen lisäksi pääsyn ESA:n asiantuntijuuteen ja verkostoihin”, vinkkaa Huttunen.
Awake.AI:n Tenovuon mukaan ohjelmaan hakeutuminen ja hankkeen hallinnointi oli helpompaa kuin monessa kansallisessa tai EU-rahoitusinstrumentissa.
”ESA BIC:n vastuuhenkilöillä oli aito halu auttaa yritystä kasvamaan ja hyödyntämään ESA:n tarjoamia mahdollisuuksia”, hän sanoo.
ESA BIC Finland -kiihdyttämön länsirannikon West Coast Hubin toimintaa vetää Vaasan yliopisto ja Tampereen hautomotoimintaa koordinoi Business Tampere.
Lisätietoja ohjelmasta saat asiakkuuspäällikkö Timo Huttuselta.
Hae ohjelmaan ESA BIC Finlandin sivuilta.