Miten Turku Science Park Oy selvittää hiilijalanjälkensä? Kuinka yhteistyö korkeakoulujen kanssa voisi kehittää liiketoimintaanne? Millainen tie Uniogenilla on ollut kolmesta paikallisesta yrityksestä kansainväliseksi toimijaksi? Lue uusin ajankohtaislehtemme!
Kevään 2023 TBR Uutiset -lehtemme pääset lukemaan Julkaisut ja tilastot -sivultamme.
Lehdessä mm.
Yhdessä kohti hiilineutraalia Turkua 2029
Turku Science Park Oy:n asiantuntijat tukevat alueen kasvuyrityksiä vastuullisuuden kehittämisessä, mutta mikä on yhtiön oma ympäristövaikutus? Turun ammattikorkeakoulun opiskelija Janita Laine lähti sitä tutkimaan.
”Hiilijalanjäljen laskeminen ja toimien jalkauttaminen on osa vastuullisuustoimintaamme, jota viemme eteenpäin kohti Turun yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Samalla pyrimme palveluillamme auttamaan asiakkaitamme heidän hiilijalanjälkensä pienentämisessä”, Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tom Palenius avaa.
Vastuullisuuteen panostaminen on yrittäjälle investointi
Monelle yksinyrittäjälle tai pienyrityksen omistajalle vastuullisuus voi tuntua asialta, joka kuuluu isompien yritysten hoidettavaksi. Jokaisen yrityksen kannattaa kuitenkin astua vastuullisemmalle polulle ensin pienin, itselle sopivin askelin. Turku Science Park Oy:n asiantuntijat auttavat yrityksiä vastuullisen toiminnan edistämisessä.
”Tärkein viestimme yrityksille on, että vastuullisuuteen panostaminen ei ole kuluerä, vaan investointi”, asiakkuuspäällikkö Timo Huttunen vinkkaa.
Avaa portit korkeakouluyhteistyöhön
Teknologiakampus Turku on perustanut Turun korkeakoulujen ja alueen pk-yritysten yhteistyön helpottamiseksi TKI-palvelun (tutkimus, kehitys ja innovaatio). Ensiaskeleena palvelussa on avattu yrityksille haku 5 000 euron TKI-seteliin, jonka tarkoituksena on madaltaa yhteistyön aloittamisen kynnystä.
”TKI-seteliä kannattaa ehdottomasti hakea. TKI-palvelun kautta me autamme löytämään kullekin yritykselle sopivimmat yhteistyökumppanit”, TKI-palvelun asiakkuuspäällikkö Marko Kelahaara lupaa.
Kolmen vahvuudet yhteen – Uniogenin tarina
Kolme biotieteen pienyritystä kasvoi yhdeksi suureksi, kun Kaivogen, Labrox ja Abacus Diagnostica laittoivat hynttyyt yhteen ja Uniogen perustettiin. Turkulainen kliinisen diagnostiikan edelläkävijä kehittää tällä hetkellä muun muassa uutta vieritestausjärjestelmää, jonka tavoitteena on nopea diagnostiikka.
Turku Science Park Oy:n rooli paikallisten yritysten viennissä ulkomaille on Uniogenin toimitusjohtaja Ilari Antilan mielestä kiistaton. Ennen kaikkea sen tuki näkyy laadun takeena ulkomaisille kumppaneille ja rahoittajille.
”Kehitysyhtiö on neutraali kumppani, joten kansainväliset toimijat saavat luotettavaa tietoa yrityksistä sen kautta. Se on myös uskottavuuskysymys”, Antila pohtii.
Tutustu meihin!
Palstalla esittelemme kolme meillä ja Turun seudun kunnissa yrityksiä palvelevia asiantuntijoita. Yksi heistä on Sauvon uusi elinvoimakoordinaattori Sari Lintula.
”Uskon että yhdessä saamme kasvatettua Sauvosta entistäkin elinvoimaisemman ja vetovoimaisemman paikan elää ja yrittää”, sanoo Lintula.
Millaisia ajatuksia lehti herätti? Millaista sisältöä lehteen toivoisit?
Anna palautetta pia.lappalainen@turkubusinessregion.com.